Prijzen
Alle prijzen van de zonnebanklampen zijn inclusief de 21% BTW en verwijderingsbijdrage.
Bij het online kopen cq bestellen in de webshop kunt veilig betalen met iDEAL, VISA of met PayPal verder krijgt u automatisch de factuur.

Bezorging
De HPA 400 S flexpower lampen voor de Phlilips sunmobile is gratis verzekerd verzending.
Zonder extra kosten kunt u ze natuurlijk ook afhalen wel graag eerst een afspraak maken bel 06-222 577 61.
Alle getoonde lampen hebben we op voorraad. Heeft u nog Vragen? bel 06-222 577 61.

Zonnebanklampen Info
80 watt zonnelampen hebben een lengte van 1500 mm en een doorsnede van 38 mm.
100 watt zonnelampen hebben een lengte van 1760 mm en een doorsnede van 38 mm.
De R staat voor reflector in de lamp als uw zonnebank of zonnehemel een reflector heeft  is het niet
alsnog nodig in de zonnebanklamp.
Alle zonnelampen hebben een standaard maat en daarom zijn ze geschikt voor iedere zonnebank
Alisun, Hapro, Palm Beach, Ergoline Philips enzovoort.
De produktie van Philips Cleo zonnebanklampen wordt gedaan by iSOLde klik hier voor de brochure.
De Philips Cleo Effect 90W en 70W is niet meer leverbaar veelal gebruikt in de Palm Beach zonnebank.
De Philips Cleo Effect was een dunne zonnebanklamp (geen 38mm maar 26mm in doorsnee). Veelal kunnen de normale 100Watt/176cm zonnebanklampen gewoon als vervanger dienen in zonnebanken waar origineel de 90Watt/176cm zonnebanklamp in werd gemonteerd en de 70 Watt/150cm kunt u vervangen voor de 80Watt/150cm zonnebanklamp.

Gezichtsbruinerlampen
15 watt gezichtsbruinerlampen hebben een lengte van 289 mm en een doorsnede van 16 mm.
25 watt gezichtsbruinerlampen hebben een lengte van 520 mm en een doorsnede van 16 mm.
PLL 36 watt gezichtsbruinerlampen hebben een lengte van 385 mm.
HPA 400/30s gezichtsbruinerlampen hebben een lengte van 103 mm en een doorsnede van 18 mm.

HPA 400 S Sunmobile lampen
Philips Cleo HPA 400 S Sunmobile lamp flexpower 400-600 watt hebben een lengte van 118 mm en een doorsnede van 18 mm. HPA 400S lamp is geschikt voor iedere sunmobile model dus ook voor de modellen met Flexpower 400-500 en 400-600 Watt lampen. De warmte die de HPA 400 S lampen afgeven is infrarood warmte dus goed voor je spieren en gewrichten. De nieuwe generatie Philips zonnebanklampen wordt gemaakt door iSOLde

Snelbruinlampen
Er zijn diverse benamingen ontstaan in de loop der jaren : snelbruinlampen, snelbruiners, zonnehemellampen, zonnelampen, bruiningslampen enzovoort.
Met snelbruinlampen bedoelt men krachtige/professionele zonnelampen deze zijn sterker dan de milde/standaard zonnelampen. Het voordeel hiervan is dat men sneller “snel_bruin_lamp” het gewenste bruiningsresultaat heeft. Omdat het zonnen korter kan is het energiezuiniger en gaan ze langer mee. Uiteraard voldoen alle lampen aan de nieuwe stralingssterkte norm van 0,3W/m2.

Levensduur
De Nieuwe Philips en Sylvania Zonnebanklampen gaan 800 branduren mee. Branders en hogedruk gezichtsbruiners gaan 750 branduren mee. De werkelijke levensduur van een zonnebanklamp wordt o.a. bepaald door. De koeling van uw zonnebank of zonnehemel.  De werking van de starters van de zonnebank, zonnehemel. Gedurende de levensduur van een bruiningslamp neemt de sterkte geleidelijk af. Gelet op het bovenstaande, is het tijdstip waarop een bruiningslamp versleten is, moeilijk te bepalen aan de hand van een urenregistratie. De opgegeven levensduur wordt zelden bereikt. Wij kunnen de zonnebanklampen testen sq doormeten met een UV meter. Maar u bent  zelf de beste meter, als u nog bruin wordt hoeft u de lampen nog niet te vervangen.!

UV-A, UV-B en UV-C
De UV samenstelling wordt in een verhoudings percentage UV-B van het UV-A weergegeven bijvoorbeeld 1,3 %. Deze alom gebruikte aanduiding zegt iets over de sterkte van een bruiningslamp omdat bij de meeste zonnebanklampen het
UV-A gehalte even groot is. Namelijk 30 watt van de 100 watt zonnebanklamp. Dus hoe hoger het percentage UV-B hoe sterker de lamp. Het UV-C komt niet voor in bruiningslampen behalve in de HPA 400 S lampen (voor Philips Sunmobile) maar dit wordt geheel weggefilterd door de Filterglasplaat van de Philips Sunmobile daarom is het belangerijk dat deze niet gebroken of gebarsten is..

Starter
Starters dienen ervoor om de lampen te starten sq te ontsteken het is een soort schakelaar.
Als dit schakelen snel en zonder haperen gebeurt, gaat dit niet ten koste van de levensduur.
Als een starter versleten of defect is, kan een zonnebanklamp niet aan gaan, gaan knipperen of aan de uiteinden opgloeien. De laatste twee zijn rampzalig voor de levensduur van de lamp. Een goede starter is dus het behoud van uw zonnebanklamp. Fabrikanten adviseren dan ook altijd om starters gelijktijdig met de zonnelampen te vervangen. Zodat u verzekerd bent dat de lampen het eind halen van hun levensduur.

Geschiedenis
De oorspronkelijke bruiningslampen werden bij toeval ontdekt in 1903 door een het Duitse bedrijf Heraeus die systemen ontwikkelde voor verlichting in het huis en voor industrieel gebruik. Deze lampen waren van de hogedruk metaalhalogenide variant. Ze ontdekten dat het licht dat werd ontwikkeld voor zichtbare licht doeleinden ook uv licht uitstraald. In de jaren 1920 en 1930 is Heraeus begonnen met de verkoop van de gezichtsbruiner. De eerste hogedruk-zonnebanken die meer dan een hogedruk lamp hadden werden vervaardigd in het midden tot eind jaren zeventig door bedrijven zoals Ultrabronz en JK Ergoline. Begin 1980 werden de eerste hoge-druk-zonnebanken geëxporteerd naar de Verenigde Staten.
In 1975 heeft Friedrich Wolff de huidige ( UV TL-Lamp ) Zonnebanklamp uitgevonden
Verschillende bedrijven blijven de naam Wolf naam licentie en hun lampen gebruiken vanwege de naamsbekendheid, hoewel dit door de loop der jaren sterk afgenomen is omdat andere zonnelamp producenten betere lampen produceren onder andere Philips en Sylvania.